08:47 / E Diele, 14 Prill 2024 / LB

Ministri izraelit i Mbrojtjes thotë se sulmi nga Irani u pengua “në mënyrë mbresëlënëse”

Ministri i mbrojtjes i Izraelit ka thënë se ai ka përfunduar një vlerësim të situatës operacionale me anëtarë të lartë të institucionit të mbrojtjes të Izraelit dhe ka arritur në përfundimin se IDF-ja “e pengoi” sulmin nga Irani “në një mënyrë mbresëlënëse”.

Së bashku me Shtetet e Bashkuara dhe partnerë shtesë, ne arritëm të mbronim territorin e shtetit të Izraelit. U shkaktuan shumë pak dëme – ky është rezultat i operacioneve mbresëlënëse të IDF-së.

Gallant tha se ndërsa “fushata nuk ka përfunduar ende”, Izraeli “e pengoi valën më të rëndësishme [të sulmit] dhe ne e bëmë këtë me sukses”.