07:49 / E Shtunë, 14 Prill 2018

Mogherini viziton ShqipA�rinA�: PA�rparimi transformues drejt BE-sA�, i pakthyeshA�m

PA�rfaqA�suesja e LartA� pA�r A�A�shtjet e Jashtme, njA�kohA�sisht edhe zA�vendA�spresidentja e Komisionit Evropian pA�r SigurinA�, Federica Mogherini, do tA� zhvillojA� njA� vizitA� nA� Ballkanin PerA�ndimor nga data 17 deri mA� 19 prill, sipas ShA�rbimit tA� JashtA�m tA� Komisionit Europian.

Ajo do tA� vizitojA� ShqipA�rinA�, MaqedoninA�, Malin e Zi dhe SerbinA�.

Kjo vizitA� do tA� vijA� pas diskutimeve pA�r Ballkanin PerA�ndimor nA� KA�shillin pA�r A�A�shtjet e Jashtme, mA� 16 prill, nA� Luksemburg dhe pas miratimit tA� paketA�s sA� Zgjerimit, qA� do tA� paraqitet nga Mogherini sA� bashku me komisionerin pA�r Zgjerimin, Johannes Hahn, nA� Strasburg, mA� 17 prill.

Kjo vizitA� vjen gjithashtu pas publikimit tA� StrategjisA� pA�r Ballkanin PerA�ndimor, shkurtin e kaluar, dhe njA� muaj pA�rpara samitit BE-BP nA� Sofje, mA� 17 maj.

NA� prag tA� kA�saj vizite, Federica Mogherini deklaroi se a�?Ballkani PerA�ndimor A�shtA� EvropA� dhe do tA� jetA� pjesA� e sA� ardhmes sA� Bashkimit Evropian, pjesA� e njA� Unioni mA� tA� fortA�, mA� tA� qA�ndrueshA�m dhe mA� tA� bashkuar. A�shtA� A�A�shtje interesi dhe pA�rgjegjA�sie tA� pA�rbashkA�t me vendet e rajonit nA� dobi tA� tA� gjithA� qytetarA�ve. Ky A�shtA� momenti pA�r tA� sjellA� njA� ndryshim pozitiv, me qA�llim qA� pA�rparimi transformues drejt BE-sA� tA� jetA� i pakthyeshA�ma�?, shkruan Atsh.

Mogherini do tA� takohet me autoritetet politike, pA�rfaqA�sues tA� qeverive dhe partive politike.

MA� 18 prill, nA� Shkup, ajo do tA� marrA� pjesA� nA� njA� takim jozyrtar tA� kryeministrave tA� Ballkanit PerA�ndimor.