14:41 / E Premte, 14 Shtator 2018

Mosmarrëveshjet në çift që largohen me vitet

Në fillim të një marrëdhënie ka kaq shumë gjëra që na frikësojnë: ne jemi të frikësuar për të parë tekstin dhe thirrjen, edhe ne hezitojmë të pëlqejmë një fotografi të një personi në Instagram.

Sipas Daniel O ‘Leary, një psikolog nga Stony Brook University, bashkëshortët vërejnë se ndjenjat e tyre rriten pas 10 vjetësh, transmeton Indeksonline.

Pra, cilat janë përfitimet e një marrëdhënie afatgjate?

Një çift që ka kapërcyer vështirësitë dhe përballon sfidat nuk do të shpërbëhet për shkak të argumenteve apo gjërave të tjera të parëndësishme.

Ky artikkul sjell atë që njerëzit në marrëdhënjet afatgjata nuk i kushtojnë vëmendje.

Ju nuk keni frikë se partneri juaj mund të ketë plane

Një nga avantazhet kryesore të një marrëdhënie afatgjatë është stabiliteti: ju e dini zakonet, dëshirat dhe qëllimet e partnerit tuaj. Dashuria e vërtetë ju bën që të dy të veproni si një mekanizëm, jeni shokë, dhe ju jeni gjithmonë të gatshëm për të mbështetur njëri-tjetrin.

Ju nuk keni frikë të diskutoni tema të ndryshme

Si në fillim të një marrëdhënie dhe 20 vjet më vonë, komunikimi është çelësi për të kuptuar. Çiftet “të reja” përpiqen të kufizojnë temat që diskutojnë dhe ata që janë takuar për një kohë të gjatë mund të flasin për çdo gjë që duan: nga fizika kuantike në situatën kur njëri prej tyre kthehet në një mumje. Sa më shumë të besosh në komunikimin e partnerëve, aq më e fortë është marrëdhënia e tyre.

Ju nuk keni frikë të paraqiteni në “formë të keqe”

Në fillim, ne përpiqemi të jemi versioni më ideal i vetes: duam të dukemi të përsosur, erë të mirë dhe gjithmonë të jemi në gjendje të mirë. Pasi që marrëdhënia është mjaft e fortë, nuk kemi frikë të tregojmë partnerin tonë se ndihemi keq ose të lodhur. Në këtë rast, ndjenjat dhe emocionet tona janë më të forta sesa nevoja jonë për të mbajtur pamjen tonë të përsosur.

Nuk shqetësohesh nëse prindërit ose shokët e tu nuk e pëlqejnë partnerin tënd

Marrëdhëniet “e reja” nuk mund të trajtojnë shumë mirë kritikat. Kur jeni së bashku për një periudhë të gjatë kohore, nuk i kushtoni vëmendje mendimeve të të tjerëve. Gjyshja juaj nuk mund ta pëlqejë të dashurën tuaj ose miqtë tuaj mund të mendojnë se i dashuri juaj nuk ju përshtatet, por kjo vetëm ju bën të buzëqeshni, sepse e dini se ata thjesht nuk e kuptojnë se partneri juaj është i pabesueshëm.

Ju nuk keni frikë se çështjet e vendit të punës do të prishin marrëdhënien tuaj

Përparësitë dhe uljet e karrierës janë sfida të vështira për një person për t’u marrë me to. Në një marrëdhënie afatgjatë, njerëzit i kapërcejnë të gjitha vështirësitë e tyre së bashku, ndajnë sukseset dhe dështimet dhe mbështesin njëri-tjetrin.

Ju mund të mos pajtoheni dhe të argumentoni pak

Një marrëdhënie e shëndetshme nuk ka të bëjë me pajtimin gjatë gjithë kohës. Ju jeni njerëz të ndryshëm dhe mund të mos pajtoheni me njëri-tjetrin është në rregull. Në një marrëdhënie afatgjate, të gjitha argumentet mund të zgjidhen në mënyrë paqësore kur të dy e dini që pikëpamjet tuaja janë të ndryshme dhe ju e pranoni këtë.

Bonus: Me kalimin e kohës, bëhet më e lehtë për të kuptuar partnerin tuaj

Kur jeni në një marrëdhënie afatgjate, pothuajse gjithmonë e ndjeni atë që partneri juaj ndjen dhe kupton të gjitha emocionet e tyre. Kur i dashuri juaj të shmangë mbajtjen e dorës ose përqafimin, kjo mund të jetë një shenjë se diçka është e gabuar ose nuk ju do më dhe është koha për të ndryshuar diçka në jetën tuaj./Indeksonline/.

Mos i humb