09:29 / E Hënë, 12 Mars 2018

Mund të mësoni gjatë gjumit? Po, dhe ja se si

Gjumi është i njohur të jetë vendimtar për të mësuarit dhe formimin e kujtesës. Për më tepër, shkencëtarët kanë arritur të nxjerrin kujtime të veçanta dhe t’i konsolidojnë ato gjatë gjumit. Sidoqoftë, mekanizmat e saktë prapa kësaj ishin të panjohura, deri tani.

Një ditë mund të jemi në gjendje të nxisim valët e trurit që do të na mundësojnë të mësojmë gjatë gjumit, transmeton Indeksonline.

Ideja që ne mund të mësojmë në gjumë ka intriguar mendjet e artistëve dhe shkencëtarëve njësoj; mundësia që një ditë të gjithë ne mund të përmirësojmë në mënyrë drastike produktivitetin tonë duke mësuar në gjumë është shumë ide tërheqëse. Hulumtimet e reja duket se sugjerojnë kështu dhe shkencëtarët në përgjithësi po lëvizin më pranë të kuptuarit pikërisht të asaj që ndodhë në tru kur flemë gjendja çlodhëse prek të mësuarit dhe formimin e kujtesës.

Për shembull, studimet e mëparshme kanë treguar se lëvizja jo e shpejtë e syve apo gjumi pa ëndrra është vendimtar për konsolidimin e kujtimeve./Indeksonline/

Të fundit