13:50 / E Mërkurë, 25 Prill 2018

Mungesa e kuadrove në FIEK, ministri Bytyqi takohet me dekanin e prodekanen

Mungesa e kuadrove nA� Fakultetin e InxhinierisA� Elektrike dhe Komjuterike A�shtA� shqetA�suese, pasi rrezikon me mbylljen e disa degA�ve.

Indeksonline ditA� mA� parA� raportoi pA�r kA�tA� rast, duke shkruar se mungesa e kuadrove tA� mA�simdhA�nA�sve rrezikon qA� elektroenergjetika tA� mos akreditohet fare.

KA�sisoj, sot, Ministri i Arsimit, ShkencA�s dhe TeknologjisA�, Shyqyri Bytyqi sot A�shtA� takuar me dekanin e FIEK-ut, Enver Hamitin dhe prodekanen, Vjolca Komoni.

NA� kA�tA� takim i bisedua mungesa e kuadrove nA� kA�tA� fakultet si dhe mundA�sitA� qA� kjo gjendje tA� tejkalohet.

MegjithatA�, Bytyqi ka theksuar se kjo situatA� nuk mund tA� tejkalohet pA�r njA� kohA� tA� shkurtA�r.

a�?Sot prita nA� takim dekanin e Fakultetit tA� InxhinierisA� Elektrike dhe Kompjuterike tA� Universitetit tA� PrishtinA�s, Enver Hamitin dhe prodekanen, Vjollca Komoni me tA� cilA�t biseduam pA�r ecuritA� e studimeve nA� kA�tA� Fakultet, me theks tA� veA�antA� A�A�shtjet kadrovike.
Mungesa e kuadrove nA� njA� fakultet, siA� A�shtA� Fakulteti i InxhinierisA� Elektrike dhe Kompjuterike A�shtA� shqetA�suese. Kjo gjendje nuk mund tA� tejkalohet pA�r njA� kohA� tA� shkurtA�r, ne do tA� angazhohemi qA� sA� bashku me akterA�t relevant ta ngrisim kA�tA� A�A�shtje sa mA� parA� nA� nivele mA� tA� lartaa�? ka shkruar Bytyqi nA� facbook./Indeksonline/

http://indeksonline.net/nuk-ka-kuadro-rrezikohet-mbyllja-e-elektroenergjetikes-ne-fakultetin-teknik/