06:10 / E Mërkurë, 11 Tetor 2017 / indeksADMonline

Në 29 komuna ka më shumë votues se banorë!

Mbi 100 mijë qytetarë të Gjilanit kanë të drejtë vote në zgjedhjet lokale të 22 tetorit, ndonëse në këtë komunë të Anamoravës, sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK), jetojnë vetëm 79 mijë banorë.

Për gjysmë më shumë votues se banorë ka edhe komuna e Graçanicës, në të cilën sipas KQZ-së kanë të drejtë vote mbi 21 mijë qytetarë, derisa duke u bazuar në statistikat e ASK-së kjo komunë me shumicë serbe nuk i ka as 12 mijë banorë.

Gazeta “Zëri” ka bërë krahasime mes listës së votuesve të KQZ-së dhe numrit të banorëve që figurojnë në statistikat e ASK-së, ku shihet qartë se 29 komuna të Kosovës kanë më shumë votues sesa banorë.

Anëtarë të KQZ-së thonë se kjo ndodh për shkak se në listat e votuesve figurojnë edhe pjesëtarë të diasporës kosovare, ndonëse në Kosovë që nga paslufta janë organizuar disa procese zgjedhore lokale e qendrore dhe problemet mbesin të njëjta.

Në anën tjetër, ekspertë të çështjeve zgjedhore thonë se mospastrimi i listave të votuesve lejon hapësirë për manipulime në zgjedhje.