12:35 / E Shtunë, 18 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Në Brazil ekziston instituti për shërimin e varësisë nga interneti!

Në Brazil personat mund të ndjekin një tretman të veçantë për të shmangur varësinë nga interneti dhe celularët. Instituti “Delete” është nga të vetmit në botë që merret vetëm me këtë punë.

Në të janë të punësuar disa psikologë që trajtojnë pacientët për të shmangur varësinë nga varshmëria e internetit dhe celularëve. Qëllimi i punës së tyre është që të racionalizojë punën në internet dhe celular e jo shmangin totale të tyre, shkruan Indeksonline.

Pacientët mësojnë taktika për të shmangur tejpërdorimin e pajisjeve. Sipas psikologëve, disa pacientë kanë kërkuar edhe ilaçe, por që këtë nuk e kanë lejuar./Indeksonline/