14:00 / E Hënë, 16 Prill 2018

NA� historitA� e Instagramit vjen opsioni a�?Portreta�?

Rrjeti social i fotografive lanA�ion opsionin e ri a�?Portreta�? nA� storiet, ndA�rsa pA�r pA�rdoruesit e iOS vjen edheA�strisha e etiketimit. PA�r tA� gjithA� ata qA� kanA� njA� aparat fotografik refleks le tA� themi qA� mund tA� vazhdojnA� tA� argA�tohen e fotografitA� qA� realizohen duke luajtur me objektivin.

Lajm i mirA� vjen pA�r pA�rdoruesit e Instagramit tA� cilA�t tani mund tA� pA�rdorin opsionin a�?Portreta�?. Kjo A�shtA� e reja e rrjetit social i cili ka prezantuar formatin e ri.

NjA�soj si nA� rastin e Superzoom, pranA� kA�tyre opsioneve tA� fotove, do tA� jetA� edhe funksioni a�?Portreta�? i cili mund tA� realizohet lehtA�sisht duke kuadruar subjektin dhe sfondi nga mrapa tA� lihet i turbullt. Mekanizmi pA�r tA� dalluar fotot nga videot bA�het duke mbajtur shtypur ekranin nA� rast se do tA� regjistrohet njA� video.

Pasi realizohet fotoja, mund tA�shtohen filtra tA� ndryshA�m, strisha me tag dhe tekste tA� shkruara. Ky azhornim i aplikacionit A�shtA� i disponueshA�m pA�r iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8 dhe 8 Plus, iPhone x si edhe tA� gjitha versionet e sistemit operativ Android qA� janA� nA� treg qA� nga viti 2015.

NA� iOS, Instagram po prezanton edhe strishA�n e etiketimit. Pasi pA�rdoruesit janA� akoma duke shfrytA�zuar rikthimin e GIF, tani ata do tA� jenA� nA� gjendje edhe tA� etiketojnA� miqtA� nA� foto duke shtruar njA� adeziv tA� personalizuar.