15:23 / E Hënë, 11 Dhjetor 2023 / mp

Nënshkruhet marrëveshja pesë vjeçare për financimin e infrastrukturës hekurudhore

Ministri i Infrastrukturës, Liburn Aliu, ka bërë të ditur se është nënshkruar marrëveshja kornizë për financimin e infrastrukturës hekurudhore për vitet 2023-2027.

Kjo marrëveshje u nënshkrua nga ministri Aliu, ministrja e Ekonomisë Artane Rizvanolli dhe kryeshefi i INFRAKOS-it, Naser Krasniqi.

“Kjo marrëveshje parasheh zotimin tonë për investimin e mëtutjeshëm në Infrastrukturën Hekurudhore të Kosovës, përfshirë rritjen e sigurisë së shërbimit të transportit hekurudhorë, avancimin dhe modernizimin, sigurimin e stabilitetit financiar të ndërmarrjes si dhe ruajtjen e kuadrove profesionale”, thuhet në njoftim.