12:07 / E Hënë, 23 Prill 2018 / indeksADMonline

Nis organizimi i mbledhjes sA� pA�rbashkA�t tA� dy qeverive, KosovA�-Maqedoni

NA� dhjetor tA� kA�tij viti, kryeministri i MaqedonisA�, Zoran Zaev pati realizuar njA� vizitA� nA� KosovA�.

PA�rgjatA� vizitA�s sA� tij, ndA�r diskutimet e shumta me kryeministrin e vendit, Ramush Haradinaj ishte pA�rmendur edhe ideja e mbajtjes sA� njA� mbledhje tA� pA�rbashkA�t nA� mes tA� dy qeverive.

Mbledhje kjo e ngjashme me atA� qA� mbahet A�do vit nA� mes qeverisA� sA� KosovA�s dhe asaj tA� ShqipA�risA�.

a�?NA� fillim tA� vitit tA� ardhshA�m dua ta ftoj Ramush Haradinaj pA�r Maqedoni si dhe pA�r mbledhje tA� pA�rbashkA�taa�?, pati thA�nA� Zaev.

Lidhur me kA�tA� propozim, Indeksonline ka kontaktuar QeverinA� e KosovA�s pA�r tA� ditur nA�se njA� gjA� e tillA� po realizohet.

Sipas shefes sA� ZyrA�s pA�r Informim nA� qeverinA� Haradinaj, Donjeta Gashi, mbledhja nA� mes dy qeverive veA�se A�shtA� duke u organizuar.

a�?Mbledhja e pA�rbashkA�t mes dy Qeverive, tA� KosovA�s dhe MaqedonisA� A�shtA� duke u organizuar, po punohet nA� koordinimin e tA� gjitha A�A�shtjeve organizative dhe tematikea�?, ka thA�nA� Gashi.

Gjithashtu A�shtA� theksuar se tashmA� janA� marrA� kA�rkesat dhe nevojat e ministrive nga dy qeveritA� pA�r tA� parA� se cilat marrA�veshje tA� reja tA� bashkA�punimit mund tA� arrihen.

a�?Me kryeministrin e MaqedonisA�, nA� takimin bilateral qA� kryeministri i KosovA�s ka pasur javA�n e kaluar janA� diskutuar tA� gjitha temat pA�r tA� cilat dy shtetet mund tA� vendosin marrA�dhA�nie ekonomike, diplomatike dhe politikea�?, ka thA�nA� tutje Gashi.

Pra mbetet pak kohA� deri nA� mbajtjen e mbledhjes sA� dy qeverive, asaj tA� KosovA�s dhe MaqedonisA� pasi do tA� mbahet shumA� shpejtA�.