20:08 / E Enjte, 13 Shtator 2018

Njihuni me ushtrimin ‘Qigong’, bën mrekulli në organizëm

Nëse jeni një harmoni të përsosur fizike, mendore dhe shpirtërore, mund të gjeni atë në ‘Qigong’, teknikën kineze që kombinon ushtrime shumë të veçanta fizike dhe meditative.

Njohësi Master Taoist Mantak Chia beson se ushtrimi i këtyre ushtrimeve në baza të rregullta jo vetëm që mund të përmirësojë shëndetin tuaj fizik dhe mendor, por mund të zgjasë edhe një mënyrë jetese aktive.

Jeni gjithmonë të hapur për të mësuar gjëra të reja dhe ne duam të ndajmë disa prej ushtrimeve më të njohura ‘Qigong’ me ju, transmeton Indeksonline.

Frymëmarrja

Masters beson se frymëmarrja me një teknikë të veçantë mund të përmirësojë mirëqenien tuaj të përgjithshme dhe zgjat jetën tuaj.

Nxemje

Forcimi i veshkave dhe mbrapa

Ky ushtrim forcon shpinën tuaj dhe gjithashtu stimulon funksionin e veshkave.

Drejtimi i shpinës

Ky ushtrim korrigjon sjelljen tuaj dhe përmirëson vizionin tuaj, forcon dhe drejton mbrapa, dhe përmirëson qarkullimin e oksigjenit në gjak.

Ushtrimi i lehtësimit të stresit

Ky ushtrim e relakson tërë trupin

Ky ushtrim quhet “2 duart që shtyjnë qiellin” dhe rrit kapacitetin e mushkërive, siguron trupin me energji dhe përmirëson funksionin e mëlçisë, veshkave, stomakut dhe zorrëve./Indeksonline/.