08:28 / E Shtunë, 12 Maj 2018

Nuk keni flokë të shëndosh e me plot shkëlqim, ja 7 gabimet që po i bëni

Përdorimi i mjeteve të nxehta si masha e pjastra,, stilimi i flokëve në të njëjtin model për një kohë të gjatë, përdorimi i produkteve të ndryshme, larja e shpeshtë , mungesa e lëndëve ushqyese në regjimin ushqimor e shumë faktorë të tjerë ndikojnë në shëndetin e flokëve.

E sikur të mos mjaftonin këto, bëjmë dhe gabime të tjera gjatë kohës që i lajmë. Mos prisni që një krehje të bëjë magjinë, kur ju i dëmtoni flokët që në rrënjë ! Duhet të keni një rutinën tuajë e cila shkon përshtat me llojin e flokut. Megjithatë Living do të japë më poshtë disa këshilla që vlejnë për të gjithë ju!

  • Sa më shumë të shkumojë një shampo aq më shumë kimikate ka ajo ! Është sulfuri, kimikati që shkakton reaksionin e shkumës, por që nuk bën asgjë më shumë sesa dëmton flokët tuaj ! Të gjithë ekspertët rekomandojnë të zgjidhni produktet e kujdesit të flokëve pa sulfur.Image result for washing hair
  • Larja e shpeshtë e flokëve i dëmton ato dhe u “tërhqe” yndyrën e shëndetshme nga rrënjët, duke i lënë të thatë e pa jetë ! Nëse djersiteni gjatë stërvitjes fizike, nuk është nevoja t’i lani flokët , sepse djersa nuk është papastërti! Ajo thahet, por nëse sërish nuk e duroni dot ju thjesht mund t’i shpëlani me ujë.

Image result for washing hair

  •  Bëjeni mike shampon e thatë ! ndonëse vajzat janë skeptike ndaj këtij produkti, kur ta provoni, nuk do hiqni më dorë prej saj. Shampot e thata në trajtë pudre kanë aftësinë të largojnë yndyrën e tepërt nga flokët pa i dëmtuar ato.

Image result for shampo e thate

  •  Përpara se të aplikoni shampon në flokë, sigurohuni që të jenë të lagur. Për një shpërndarje sa më efikase duhet që shampon ta hidhni në dorë e më pas të shkumoni flokët.

Image result for washing hair

  •  Balsami duhet aplikuar vetëm në majat e flokëve dhe jo që në rrënjë !! POR ajo që nuk dini është se duhet aplikuar përpara shampoos ! Lexojeni këtu arsyen

Related image

  • Shpëlarjen e fundit bëjeni me ujë të ftohtë. Kjo gjë do të mbyllë poret duke mbajtur lagështinë brenda rrënjëve të flokëve dhe do të përshpejtojë qarkullimin e gjakut.

Image result for wash hair with cold water

Temat: