22:44 / E Diele, 15 Prill 2018 / indeksADMonline

NumA�rohen tA� gjitha votat nA� Mal tA� Zi, Gjukanoviq zgjidhet President

Milo Gjukanoviq ka fituar zgjedhjet nA� Malin e Zi.
NumA�rimi i tA� gjitha votave ka nxjerr fitues Gjukanoviqin me 53.8 pA�r qind tA� votave.

Kandidati i Frontit Demokratik, DemokratA�ve, PartisA� Socialiste Popullore dhe LA�vizjes qytetare URA Mlladen Bojaniq, ka fituar pA�r qind tA� votave 33.5 pA�r qind tA� votave.

Kandidatja e PartisA� Socialdemokratike, Draginja Vuksanoviq ka marrA� 8 pA�r qind tA� votave, ndA�rkohA� kandidati i Malit tA� Zi tA� VA�rtet, Marko MillaA�iq fituar 2.7 pA�r qind tA� votave.

Kandidati i PartisA� sA� DrejtA�sisA� dhe pajtimit, Hazbija KallaA� fitoi 0.8 pA�r qind tA� votave, kurse Vasilije MiliA�koviq, pA�rfaqA�sues i grupit tA� zgjedhA�sve AleancA�s Qytetare dhe PartisA� sA� PensionistA�ve moti 0.4 pA�r qind tA� votave.

Dobrillo Dedeiq, pA�rfaqA�sues i koalicionit serb ka fituar 0.4 pA�r qind tA� votave.

PresidentA� tA� Malit tA� Zi kanA� qenA�: Momir Bullatoviq nA� dy mandate, Millo Gjukanoviq nA� njA�, dhe Filip Vujanoviq nA� 3 mandate.