18:55 / E Hënë, 16 Prill 2018

OKB i jep leje ekipit pA�r tA� hetuar pA�rdorimin e armeve kimike nA� Duma

Kombet e Bashkuara i kanA� dhA�nA� leje OrganizatA�s pA�r Ndalimin e ArmA�ve Kimike, pA�r tA� hetuar nA� Duma pA�rdorimin e armeve kimike.

“Kombet e Bashkuara dhanA� lejet e nevojshme pA�r ekipin e OrganizatA�s pA�r Ndalimin e ArmA�ve Kimike, pA�r tA� punuar nA� Duma dhe nuk hodhA�m poshtA� asnjA� kA�rkesA�, qA� ekipi hetues tA� shkojA� nA� Duma”, tha zA�dhA�nA�si i OKB-sA�, Stefan Duzarik, duke mohuar akuzat e bA�ra nga zA�vendA�sministri rus i JashtA�m, Sergei Ryabkov, se ekipi nuk mund tA� bashkohet nA� Duma.

MA� shumA� se 60 civilA� kanA� humbur jetA�n nA� Duma, pas pA�rdorimit tA� fundit tA� armeve kimike nga qeveria e SirisA�. Kjo situatA� qoi nA� ndA�rmarrjen e sulmeve ndaj bazave ushtarake dhe kimike nA� Siri nga SHBA-ja, Anglia dhe Franca

.