22:33 / E Hënë, 23 Prill 2018 / indeksADMonline

ParalajmA�rohet falimentimi i PTK-sA�, ky A�shtA� reagimi i Dardan Molliqajt

Deputeti nga Grupi i DeputetA�ve tA� Pavarur (GDP), Dardan Molliqaj ka thA�nA� se pothuajse tA� gjitha ndA�rmarrjet shtetA�rore janA� shkatA�rruar dhe kanA� humbur vlerA�n pasi janA� privatizuar.

a�?Pothuajse tA� gjitha ndA�rmarrjet publike e shoqA�rore nA� KosovA�, fillimisht i kanA� shkatA�rruar qA�llimisht pA�r ta��ua humbur vlerA�n e pastaj i kanA� shitur (lexo: falur). E njA�jta po ndodhA� tash edhe me PTK-nA� tA� cilA�n nga njA� ndA�rmarrje me profit, e shndA�rruan nA� njA� ndA�rmarrje qA� nuk i mbulon as shpenzimet e veta. KA�to politika tA� mbrapshta ekonomike qA� humbA�n dhjetA�ra mijA�ra vende pune duke privatizuar gjithA�ka shpejtA� e lirA�, duhet tA� ndA�rrohen sa mA� parA�. NdA�rmarrjet publike mund dhe duhet tA� menaxhohen mirA� dhe tA� mbesin pronA� e pA�rbashkA�t e qytetarA�vea�?, ka thA�nA� Molliqaj.

Sot u raportua se Telekomi i KosovA�s A�shtA� nA� krizA� tA� thellA� financiare dhe rrezikon tA� falimentojA� pas 12 muajve. PA�r krizA�n financiare tA� Telekomit, kryesuesja e Bordit tA� kA�saj kompanie publike Besa Shatri-Berisha, ka njoftuar Kabinetin qeveritar.

Ajo tha se humbjet pA�r tre muajt e parA� tA� kA�tij viti janA� 4 milionA� euro, si rezultat i rA�nies sA� tA� hyrave dhe rritjes sA� shpenzimeve.

Derisa Telekomi tash pA�r tash i ka mbi 60 milionA� euro borxh.