75 Mall Live Search
15:12 / E Shtunë, 03 Mars 2018 / indeksADMonline

Paralajmërojnë dentistët: Prindërit që puthin fëmijët e tyre në buzë, ua dëmtojnë rëndë dhëmbët

Dentisti i famshëm Dr Richard Marques ka paralajmëruar prindërit kundër defekteve të mundshme nëse prindërit i puthin fëmijët e tyre në buze para së atyre t’iu ken dalë dhëmbët.

Veçanërisht nëse dhëmbët e tyre nuk janë zhvilluar ende, sipas Dr Marques, dentisti i famshëm në Wimpole Street Dentare, thekson se dhëmbët e foshnjave nuk janë në gjendje të luftojnë efektet e dëmtimit të baktereve, duke i bërë ata më të prekshëm ndaj infeksionit.

“Dhëmbët e foshnjave kanë një lloj tjetër të smaltit dhe dentinës në dhëmbë të rritur. “Smalt është shumë më i hollë në dhëmbët e foshnjave. Nuk është aq i fortë sa smalt i dhëmbëve të të rriturve kështu që ka më shumë gjasa të prishet”, tha ai për The Independent, transmeton Indeksonline.

Ai paralajmëron prindërit se duhet të jenë të vetëdijshëm për transferimin e pështymës nga ata tek të vegjlit e tyre pasi kjo mund të përhapë bakteret (si streptokokut mutans) nga të rriturit tek fëmija. Ky baterie mund të shkaktojë prishjen e dhëmbëve të foshnjave. /Indeksonline/