16:30 / E Diele, 15 Shtator 2019

Paralamërojnë ekspertët e sigurisë, mos i’a jipni dikujt tjetër kabllon karikuese të telefonit tuaj

Nganjëherë harrojmë që ta marrim mbushësin tonë të telefonit me vete, andaj detyrohemi që të i’a kërkojmë dikujt tjetër, apo na të i’a japim dikujt tjetër. Mirëpo sipas ekspertëve të sigurisë kjo gjë është e rrezikshme.

Ekspertët e sigurisë kibernetike paralajmëruan, meqenëse hakerat kanë zbuluar një mënyrë për të implantuar karikimin e kabllove me malëare, mund të marrin nga distanca informata nga pajisje dhe kompjuterë, është më mirë të jeni më të sigurt e mos të i’a u huazoni dikujt tjetër kabllon tuaj.

Për momentin, rreziku më i madh është vendet e karikimit USB që mund të gjenden në vende publike siç janë aeroportet./Indeksonline/.