10:33 / E Mërkurë, 05 Dhjetor 2018 / indeksADMonline

Për herë të parë, një grua lindi pas mitrës së transplantuar nga donatorja e vdekur

Një grua në Brazil ka lindur pasi transplantoi mitrën nga një donator i vdekur.

Siç raporton ‘Gruardian’ ky është operacioni i parë i tillë i suksesshëm, raporton Indeksonline.

Mjekët edhe më parë kanë transplantuar me sukses mitrat nga donatorë, mirëpo, nuk ka ndodhur që të transplantohet nga një donator i vdekur.

Ekspertët thonë se kjo është një përparim i rëndësishëm që lind fëmija për herë të parë nga transplantimi i mitrës nga një e vdekur.

The Guardian raporton dhe se kjo nuk është transplantimi i parë i mitrës me të vdekurit në dhuruesit të gjallë, por ky është rasti i parë që nga një transplant i tillë lind fëmija.

Në këtë rast, gruaja nga Brazili ka lindur një vajzë të shëndetshme./Indeksonline/