23:37 / E Martë, 16 Tetor 2018

Për herë të parë një grua po udhëheq komandën më të madhe në Ushtrinë Amerikane

Gjeneralja Laura J. Richardson ka arritur të thyejë disa tavane qelqi në ushtrinë amerikane. Tani ajo është e vendosur për të thyer një të ri.

Për herë të parë në Komandën e Forcave të Armatosura të SH.BA-së, ose FORSCOM, një grua do të udhëheqë komandën më të madhe në Ushtri, duke përfaqësuar 776,000 ushtarë dhe 96,000 civilë.

Ky është rasti i parë ushtrinë amerikane.

Ajo ka qenë pjesë e ushtrisë amerikane që nga viti 1986 dhe në vitin 2012 ajo u bë zëvendësdrejtoria e parë femër e përgjithshme për Divizionin e parë të kalorësisë, i njohur si “Ekipi i Parë i Amerikës”.

Në vitin 2017, ajo u bë e dyta në komandë të gjeneralit Robert B. Abrams, kur ajo u emërua si zëvendësia e parë femër e komandandes së përgjithshme të FORSCOM në Fort Bragg, Karolina e Veriut, raportoi ushtria amerikane.

Tani, Richardson do të bëhet gjeneralja e parë femër komanduese e ushtrisë amerikane FORSCOM pasi Abrams ka hequr dorë nga posti i tij, njoftoi WTVD CNN .