12:38 / E Hënë, 10 Dhjetor 2018 / indeksADMonline

Për luftimin e korrupsionit, Haradinaj nesër rrit pagat e prokurorëve specialë

Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj ka deklaruar se në Ditën Ndërkombëtarë Kundër Korrupsionit, mund të krenohemi me ligjet e reja, që fuqizojnë sundimin e ligjit në fushën antikorrupsion.

Tutje Haradinaj ka shtuar se me qëllim të zbatimit të këtyre ligjeve në praktikë, në Mbledhjen e nesërme të Qeverisë, do të vendoset për shtesë financiare në pagë për prokurorët speciale, me qëllim të fuqizimit të Prokurorisë Speciale ,si hap i rëndësishëm për luftën kundër korrupsionit, transmeton Indeksonline.

Sipas kryeministrit Haradinaj, prokurorët specialë, të cilët ndjekin këtë fushë, nga nesër do të kenë edhe shtesat e pagës që do t’u japë atyre më shumë konfidencë që të zbulojnë dhe ndjekin veprat e korrupsionit.

Postimi i plotë

Në Ditën Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit, mund të krenohemi me ligjet e reja, që fuqizojnë sundimin e ligjit në fushën antikorrupsion.

Me qëllim të zbatimit të këtyre ligjeve në praktikë, në Mbledhjen e nesërme të Qeverisë, do të vendosim për shtesë financiare në pagë për prokurorët specialë, me qëllim të fuqizimit të Prokurorisë Speciale, si hap i rendësishëm për luftën kundër korrupsionit.

Prokurorët specialë, të cilët ndjekin këtë fushë, nga nesër do të kenë edhe shtesat e pagës që do t’u japë atyre më shumë konfidencë që të zbulojnë dhe ndjekin veprat e korrupsionit. Për këtë, sistemit të drejtësisë duhet t’i vijnë në ndihmë edhe qytetarët dhe shoqëria civile, duke bashkëpunuar ngushtë, që në një të ardhme të afërt, të jemi dëshmitarë se shteti i së drejtës do të triumfojë në këtë betejë.

RH