23:55 / E Mërkurë, 11 Shtator 2019

Pësoi atak kardiak gjatë seksit, kompania shpallet fajtore për vdekjen e punonjësit

Një kompani franceze është shpallur përgjegjëse për vdekjen e një punonjësi i cili pësoi atak kardiak ndërsa po kryente marrëdhënie seksuale me një të huaj gjatë një udhëtimi pune.

Një gjykatë në Paris vendosi se vdekja e punonjësit ishte aksident në punë dhe familja kishte të drejtë për kompensim.

Firma argumentoi se burri nuk po kryente detyra profesionale kur shkoi në dhomën e hotelit të gruas.

Por sipas ligjit francez një punëdhënës është përgjegjës për çdo aksident që ndodh gjatë një udhëtimipune, thanë gjykatësit.

Burri, i quajtur Xavier X, punonte si inxhinier për TSO, një kompani e shërbimeve hekurudhore me bazë afër Parisit.

Ai vdiq në një hotel gjatë një udhëtimi në qendër të Francës në 2013, si rezultat i asaj që punëdhënësi e konsideroi një marrëdhënie jashtëmartesore me një të huaj.

Kompania kundërshtoi që vdekja të konsiderohet si aksident në vendin e punës.

Por gjykata e Apelit vendosi që një punonjës gjatë një udhëtimipune ka të drejtë për mbrojtje sociale gjatë gjithë kohës së misionit të tij, pavarësisht rrethanave