17:44 / E Diele, 04 Shkurt 2018 / indeksADMonline

Pija që zvogëlon rrezikun e sulmit në zemër

Hulumtimi i fundit zbuloi disa gjëra shumë interesante rreth pijeve të preferuara.

Konsumi i përditshëm i pijeve kakao zvogëlon ngurtësinë arteriale te gratë në post-menopauzë dhe rrezikun e sulmit në zemër, tregon hulumtimi i fundit japonez.

Në këtë studim morën pjesë 26 gra në post-menopauzë. Rezultatet treguan se subjektet kishin një reduktim të ndjeshëm në frekuencën valunga, që do të thotë se ngurtësia e arterieve qendrore dhe periferike është zvogëluar.

Është treguar se sasia e pijeve të kakaos është shumë më e rëndësishme sesa frekuenca e konsumit.

Temat: