13:10 / E Mërkurë, 31 Janar 2018

Pijet natyrale që ndihmojnë  fëmijët të përgatiten më mirë për provime

Ushqimi luan një rol të rëndësishëm në përqendrim. Studentët, sidomos në mesin e fëmijëve shpesh kanë problem me përqendrim, sidomos para kohës së provimeve.

Për të rritur nivelin e përqendrimit dhe të mësim nxënies, janë disa ushqime të cilat ndihmojnë fëmijët tuaj, transmeton Indeksonline.

Qumështi i bajameve. Është i pasur me proteina të cilat rrisin energjinë dhe gjithashtu përqendrimin.

Lëngjet nga boronica apo dredhëza. Janë të pasur me antioksidantë që mbrojnë qelizat e trurit nga dëmtimet. Ato janë të pasura me vitaminë C e cila ndihmon në rritjen e kujtesës.

Pije nga çokollata e zezë. Çokollata e arkës përmirëson rrjedhjen e gjakut në tru që ndihmon në rritjen e kujtesës, hapësirën e vëmendjes, kohën e reagimit dhe aftësitë për zgjidhjen e problemeve.

Mos i humb