09:58 / E Enjte, 19 Prill 2018

Problemi i madh me ekranA�t e iPhone

Apple bA�ri shumA� pA�rshtypje nA� vitin 2016 kur eleminoi vendin ku futen kufjet te iPhone dhe pA�rsA�ri nA� vitin 2017 kur njoftoi se iPhone X do tA� kishte njA� buton qendror virtual.

Apple A�shtA� duke rivendosur sa mA� shumA� pjesA� tA� jashtme tA� iPhone kA�shtu lind pyetja se A�farA� vjen kA�tA� herA�. Por kjo A�shtA� njA� pA�rgjigje pak e vA�shtirA� pA�r ta��u zgjidhur.

Apple tashmA� ka shkurtuar dukshA�m hapA�sirA�n mes ekranit dhe kornizA�s sA� telefonit nA� lanA�imin mA� tA� fundit tA� iPhone X, duke krijuar njA� ekran pothuajse tA� plotA�. Por edhe te iPhone X, njA� shkallA� e vogA�l ekziston ende nA� ekran duke bA�rA� qA� kompania tA� prodhojA� kamerA�n dhe sensorA�t e nevojshA�m pA�r njohjen e fytyrA�s, njA� veA�ori qA� pritet tA� zgjerohet sA� shpejti edhe nA� aparatet e tjera tA� Apple.

NdA�rsa dizanji i ri, i cili A�shtA� pothuasje pa asnjA� unazA� metalike, fillimisht u pA�rball me disa kritika nga dizenjuesit e aplikacioneve dhe celularA�ve, por tani A�shtA� bA�rA� njA� trend i industrisA� edhe pA�r rivalin kryesor tA� Apple, Samsung, qA� prodhon dizanje tA� ngjashme. Dhe nA�se instruksionet e fundit nga Apple pA�r projektuesit qA� tA� gjitha aplikacionet e reja duhet tA� pA�rputhen me ekranin e iPhone X duhet tA� besohen, ka tA� ngjarA� qA� ekrani i iPhone X tA� qA�ndrojA� pA�r njA� kohA� tA� gjatA� siA� A�shtA�.

a�?Brenda kufijve tA� teknologjisA� aktuale, skenari mA� i mundshA�m A�shtA� se Apple do tA� vazhdojA� tA� tkurrA� pjesA�n metalike tA� iPhone milimetA�r pas milimetri nA� mA�nyrA� qA� sensorA�t aktualA� dhe kamera tA� mund tA� funksionojnA� endea�?,A�tha Mark Rolston, bashkA�themelues i konsulencA�s sA� dizajnit Argodesign.

a�?Ata mund ta bA�jnA� kamerA�n njA� vrimA� qA� lA�viz brenda ekranit dhe e bA�n mA� pak magjik atA�, por klientA�t duan kamerA�a�?,A�tha Rolston.A�a�?Ne duam selfi kA�shtu qA� kamera duhet tA� jetA� gjithmonA� atya�?.

Kompani tA� tjera janA� pA�rpjekur tA� punojnA� rreth problemit tA� dizajnit duke eksperimentuar me vendosjen e kamerave pA�rballA�. Sekreti pA�r tA� bA�rA� nga fillimi ridizenjimin e pjesA�s ballore tA� smartphone-it mund tA� jetA� ekrani vetA�.