22:23 / E Enjte, 12 Prill 2018

“Projektligji pA�r arsimtarA�t e tA� 90-ve i dobA�t, mA� shumA� duket si pA�r pensionistA�”

Ministri i Financave, Bedri Hamza, ka thA�nA� se projektligji qA� trajton punA�torA�t arsimorA� tA� viteve tA� 90-ta tA� shekullit tA� kaluar A�shtA� i njA� cilA�sie tA� dobA�t, ndaj pret qA� tA� pA�rmirA�sohet nA� thelb gjatA� trajtimit nga deputetA�t e Kuvendit tA� KosovA�s.

NA� Zona e Debatit nA� Klan Kosova ai ka deklaruar se mA� shumA� se ligj pA�r arsimtarA�t ai A�shtA� ligj pA�r pensionistA�t, qA� e bA�n tA� A�uditshA�m faktin se ai A�shtA� sponsorizuar nga Minstria e Arsimit, ShkencA�s dhe TeknologjisA�.

a�?Kosova vazhdon tA� ketA� strukturA� buxheti tA� pranueshme, sepse pjesA�marrja nA� investime kapitale vazhdon tA� jetA� rreth 30 pA�r qind. QA�llimi ynA� A�shtA� qA� sa mA� shumA� tA� rriten investimet kapitale. Ka njA� presion nA� rritje pA�r A�A�shtjet sociale. Sa i pA�rket ligjit konkret, unA� mendoj qA� emrin e ka gabim, sepse nuk A�shtA� ligj pA�r arsimtarA�t e viteve tA� 90-ta. NA�se flasim pA�r ta, shteti ua ka njohur stazhin e punA�s. Ky projektligj A�shtA� njA� skemA� e hapur, i draftuar dobA�t. Mbi bazA�n e kA�tij drafti A�shtA� e pamundur llogaritja e kostos. Nuk A�shtA� pjesA� e tabelA�s buxhetorea�?.

a�?Ky A�shtA� ligj pA�r pensionistA� dhe A�shtA� interesant fakti qA� Ministria e Arsimit sponsorizon ligj pA�r pensionistA�. KA�tu nuk janA� vetA�m arsimtarA�t, janA� ish-punA�torA�t e minsitrisA�, janA� edhe ish-pronarA�t e shtA�pive, punA�torA�t teknikA�. A�shtA� e paraparA� qA� kA�to tA� jenA� pensione tA� trashA�gueshme, tek gruaja, ose tek fA�mijA�t. PA�r mA� shumA�, ky ligj e lidhA� me pagA�n bazA�, dhe si do qA� tA� lA�vizA� paga, lA�vizA� edhe pensioni. Besoj shumA� qA� ky ligj do tA� trajtohet me shumA� kujdes gjatA� procedurave nA� Kuvendin e KosovA�sa�?.