17:40 / E Mërkurë, 05 Dhjetor 2018

Putin i dërgon letër Bush-it për vdekjen e babait

Presidenti rus Vladimir Putin ka dhënë ngushëllime për vdekjen e George H.W Bush, në një letër drejtuar djalit të presidentit të ndjerë, ish-presidentit George W. Bush.

“Ju lutem, pranoni ngushëllimet më të thella për vdekjen e babait tuaj, George Herbert Walker Bush, ish-president i Shteteve të Bashkuara. Një njeri i shquar, i cili i ka shërbyer me besnikëri vendit të tij gjatë gjithë jetës – me një armë në duart e tij gjatë luftës dhe në pozita të larta qeveritare gjatë kohës paqësore” shkruhet ne letren e udhëheqësit rus.

“Duke kuptuar rëndësinë e dialogut konstruktiv midis dy fuqive kryesore bërthamore, George Bush Sr ka bërë shumë për të forcuar marrëdhëniet ruso-amerikane dhe bashkëpunimin në çështjet e sigurisë ndërkombëtare,” shtoi ai

Presidenti Bush ishte president në përfundim të Luftës së Ftohtë dhe është kredituar nga shumë njerëz për të ndihmuar në ruajtjen e paqes në Evropë, ndërsa Bashkimi Sovjetik u shpërbë. /IndeksOnline/

,.

Temat:
Mos i humb