09:34 / E Hënë, 23 Prill 2018 / indeksADMonline

Qeveria me plan aksionar pA�r adresimin e sfidave tA� Raportit tA� Progresit

NA� mbledhjen e rregullt tA� QeverisA� sA� KosovA�s sot A�shtA� miratuar shqyrtimi i planit aksionar pA�r adresimin e sfidave tA� Raportit tA� Progresit.

NA� kA�tA� mbledhje, i pari i QeverisA�, Ramush Haradinaj ka deklaruar se publikimi i raportuar ka adresuar tA� gjeturat nA� fushat pA�rkatA�se, transmeton Indeksonline.

a�?Ajo qA� kam kA�rkuar nga kolegA�t A�shtA� ta��i gjejnA� sfidat dhe problemet e pastaj ta��i kthejmA� nA� punA�. Nuk i takon vetA�m njA� ministrie por tA� gjitha ministrive pA�rkatA�se. PA�r kA�tA� kemi bA�rA� planin aksional pA�r sfidat qA� janA� gjetura�?, ka deklaruar Haradinaj.

NdA�rkohA� Ministrja e Integrimeve Evropiane, Dhurata Hoxha ka thA�nA� se nA� javA�n tjetA�r do tA� mbahet mbledhja e KA�shillit Ministror ku sipas saj nA� atA� mbledhje do tA� adresohen sfidat qA� i pA�rkasin ministrive.

a�?Kjo nA� mA�nyrA� qA� pas qershorit, pas pushimeve verore tA� jetA� mA� lehtA� pA�r Raportin e Progresita�?, ka thA�nA� ajo.

Ministri i AdministratA�s Publike, Mahir Yagcilar ka propozuar qA� tA� takohen njA� ditA� dhe tA� bisedojnA� pA�r sfidat.

a�?Duhet tA� bashkohemi ose nA� PrishtinA� ose diku tjetA�r qA� tA� diskutojmA� pA�r sfidat. Duhet tA� bashkA�punojmA� tA� gjithA�a�?, ka thA�nA� Yagcliar.

ZA�vendA�skryeministri Enver Hoxha me kA�tA� rast ka deklaruar se ky plan A�shtA� i duhur dhe duhet bashkA�punim mes tA� gjithA� akterA�ve politikA�.

a�?Kroacia A�shtA� shembull i mirA� se si ka ndodhur bashkA�punimi mes QeverisA� dhe partive opozitare. Duhet ta gjejmA� njA� modalitet se si tA� pA�rfshihemi si KosovA�. KA�tA� duhet ta bA�jA� kA�shilli ndA�rministror, tA� na sjell modele tA� ndryshme qA� pas dy vitesh ta kem njA� qasje se si ta adresojmA� kA�tA� sfidA�. NA� kA�shillin pA�r stabilizim asocimi duhet ta ngjisim kA�tA� A�A�shtje. Ta kemi njA� rikonstruim tA� ekipit qA� merret me agjendA� evropianea�?, ka thA�nA� Hoxha.

NdA�rkaq kryeministri Haradinaj tha pasi u miratua raporti se do tu shkruaj edhe redaktorA�ve tA� mediave qA� tA� bashkA�punojnA� nA� kA�tA� drejtim.

a�?E kam marrA� lirinA� qA� tua shkruaj njA� letA�r redaktorA�ve tA� mediave qA� tA� bashkA�punojmA� qA� Kosova tA� ecA� pA�rpara. QA� tA� mos kemi negativitet pA�r vendin dhe tA� jemi nA� njA� frymA�a�?, A�shtA� shprehur Haradinaj.