08:32 / E Shtunë, 21 Prill 2018

Rama: ShqipA�ria dhe Kosova kanA� nisur punA�n pA�r rigjallA�rimin e shtigjeve malore

Kryeministri i ShqipA�risA�, Edi Rama, duke vazhduar me promovimin e turizmit, ka shkruar se ShqipA�ria dhe Kosova kanA� nisur punA�n pA�r rigjallA�rimin e shtigjeve malore dhe lidhjen me korridorin a�?Via Dinaricaa�?, cilA�suar nga revista National Geographic Traveler nA� vitin 2017 si njA� ndA�r vendet mA� tA� mira pA�r ta��u vizituar.

Alpet Shqiptare pA�rfshihen nA� itinerarin e Via Dinarica

ShqipA�ria dhe Kosova nisin bashkA�punimin pA�r rigjallA�rimin e shtigjeve malore dhe lidhjen me korridorin a�?Via Dinaricaa�?.

Fondi Shqiptar i Zhvillimit dhe organizata simotA�r nA� KosovA� CDF (Fondi pA�r Zhvillimin e Komuniteteve) kanA� filluar punA�n pA�r zbatimin e kA�tij projekti qA� financohet pA�rmes fondeve IPA Programi i BashkA�punimit NdA�rkufitar KosovA� a�� ShqipA�ri.

QA�llimi A�shtA� pA�rfshirja e njA� numri shtigjesh tA� Alpeve Shqiptare nA� itinerarin e Via Dinarica, tashmA� pjesA� e platformA�s globale pA�r turizmin malor, i cilA�suar nga revista National Geographic Traveler nA� vitin 2017 si njA� ndA�r vendet mA� tA� mira pA�r ta��u vizituar.

a�?Via Dinaricaa�? vlerA�sohet nA� Planin KombA�tar Sektorial tA� Turizmit tA� Alpeve Shqiptare (PKST) si njA� ndA�r itineraret turistike mA� tA� rA�ndA�sishme qA� duhet zhvilluar. a�?Via Dinaricaa�? A�shtA� njA� shteg 2,000 km i gjatA� dhe pA�rshkon SlloveninA�, KroacinA�, Bosnje a�� HercegovinA�n, Malin e Zi, ShqipA�rinA�, KosovA�n dhe MaqedoninA�.

ShqipA�ria dhe Kosova do tA� punojnA� sA� bashku pA�r njA� sA�rA� ndA�rhyrjesh nA� pA�rmirA�simin e infrastrukturA�s turistike, rigjallA�rimin e shtigjeve malore nA� tA� dy anA�t e kufirit, rritjen e aksesit pA�r tA� apasionuarit e ecjes nA� kA�mbA� dhe me biA�ikleta, etj. /ATSH/