14:19 / E Shtunë, 01 Prill 2023 / shkelqim osmanaj

“Rrena më e keqe e 1 prillit”, e quan Ukraina marrjen e kryesimit të presidencës në OKB nga Rusia

Një vend i akuzuar për krime lufte tani është në krye të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Për ta besuar ose jo, Rusia tani ka radhën që ta marrë president e kësaj trupe të fuqishme, që është e ngarkuar për ruajtjen e paqes dhe sigurisë globale, raporton CNN.

Është Ministri i Jashtëm i Ukrainës, Dmytro Kuleba, që këtë lëvizje e ka quajtur “rrena më e madhe ën botë për 1 prill”.

“Një vend që në mënyrë sistematike shkel të gjitha rregullat fondamentale të sigurisë ndërkombëtare, po vendoset një krye të një trupe që mision ka sigurinë ndërkombëtare”, është shprehur Kuleba.

Presidenca e Këshillit të Sigurimit kalon nga një vend tek tjetri sipas radhës alfabetike.