10:48 / E Enjte, 26 Prill 2018 / k.v

Rreziqet e të qenit nën peshë

Duke qenë nën peshë, mund të ketë shqetësime shëndetësore për një individ po aq sa të qenit mbipeshë. Nëse një person është nën peshë, trupi i tyre mund të mos marrë lëndët ushqyese që duhet për të ndërtuar eshtra, lëkurë dhe flokë të shëndetshëm.

Ndërsa disa njerëz mund të kenë një sfond gjenetik ose një sëmundje mjekësore që i pengon ata të shtojnë peshë, ka ndërhyrje që mjekët mund të rekomandojnë për të ndihmuar një person të fitojë peshë, transmeton Indeksonline.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) rekomandojnë që njerëzit të mirëmbajnë peshën trupore në varësi apo përputhje me gjatësinë që kanë.

Rreziqet e të qenit mbi peshë

Disa nga komplikimet shëndetësore që mund të shfaqen nga të qenit nën peshë është, osteoporoza, problemet me dhëmbë, flokë dhe lëkurë, ndejnja konstante e lodhjes, ani, cikël mentrual i çrregullt, lindje e parakohshme, etj./Indeksonline/