20:29 / E Hënë, 23 Prill 2018 / indeksADMonline

Rritet numri i tA� huajve nA� ShqipA�ri, 677 mijA� nA� tre muaj

VizitorA� dhe turistA� tA� huaj po rrisin gjithnjA� e mA� shumA� interesin pA�r ShqipA�rinA�, duke e kthyer nA� njA� vend tA� preferuar pA�r vizita pune, biznesi dhe turizmi.

Sipas statistikave zyrtare tA� INSTAT, nA� tre muajt e parA� tA� vitit kanA� hyrA� 677 mijA� shtetas tA� huaj, me njA� rritje prej 12.5% nA� krahasim me tA� njA�jtA�n periudhA� tA� njA� viti mA� parA�.

NA� kA�tA� 3-mujor tA� parA� tA� vitit, ndA�r vendet qA� kanA� hyrjet mA� tA� larta tA� shtetasve nA� ShqipA�ri, kryeson Gjermania me rritjen mA� tA� madhe 18.8 %, Polonia me 18.1%, Greqia me 16.7.

PA�r tre muajt e parA� tA� vitit, nA� ShqipA�ri kanA� hyrA� 56 mijA� shtetas italianA�, me rritje prej 12.3%, e mA� pas vijnA� shtetasit nga Kosova, Mali i Zi, SHBA, Britania e Madhe etj.

Sipas INSTAT edhe nA� muajin mars 2018, numri i shtetasve tA� huaj tA� hyrA� nA� vend ka shA�nuar numrin e 254.019 personave. Krahasuar me muajin mars 2017, ky numA�r A�shtA� rritur me 4.3 %.