12:51 / E Martë, 17 Prill 2018

Samsung mund tA� pranojA� blockchain

Blockchain A�shtA� padyshim njA�ri nga trendA�t kryesorA� nga viti 2017 dhe pavarA�sisht gjA�rave negative tA� lidhura me tA� pA�r shkak tA� mashtrimeve me valuta digjitale, baza e kA�saj teknologjie ka potencial tA� madh nA� fusha tA� ndryshme.

KompanitA� sikurse Huawei tashmA� zhvillojnA� telefona tA� aftA� pA�r tA� lansuar aplikacione blockchain, por Samsung ende nuk ka ndA�rmarrA� hapa nA� kA�tA� drejtim. Kompania megjithatA� mund tA� vendosA� tA� implementojA� teknologjinA� blockchain pA�r diA�ka krejtA�sisht tjetA�r.

Bloomberg raporton se Samsung mund tA� pranojA� blockchain pA�r tA� pA�rmirA�suar furnizimin e rrjetit tA� tij. Duket se kjo teknologji nmund ta��i mundA�sojA� kompanisA� jugkoreane qA� tA� porosisA� mA� shpejt telefonat dhe procesorA�t.

Song Kwang-vu, shef i blockchain nA� Samsung thotA� se kjo teknologji mund tA� ndihmojA� kompaninA� pA�r tA� reduktuar shpenzimet e dA�rgesave pA�r madje 20 pA�r qind, ose disa miliarda dollarA�.

Temat: