17:12 / E Hënë, 23 Prill 2018 / indeksADMonline

Sekretari i PA�rgjithshA�m i LDK-sA� i pA�rgjigjet Kadri Veselit pA�r platformA�n politike

Kryetari i Kuvendit tA� KosovA�s, Kadri Veseli, ka propozuar sot njA� platformA� politike pA�r bashkimin e spektrit politik nA� KosovA� rreth pesA� temave me interes nacional.

Veseli kA�rkon nga tA� gjitha partitA� politke krijimin e njA� ekipi tA� pA�rbashkA�t tA� liderA�ve politik me pjesA�marrje edhe tA� shoqA�risA� civile pA�r shumA� tema.

Kjo platformA� u mirA�prit nga Kryeministri Haradinaj, partitA� opozitare nuk po duket se do ta mbA�shtesin propozimin e Veselit.

Deputeti i Lidhjes Demokratike tA� KosovA�s, Ismet Beqiri, njA�herA�sh A�edhe sekretar i pA�rgjithshA�m i kA�saj partie, konsideron se njA� platformA� e tillA� A�shtA� mA� shumA� njA� retorikA� dhe frazA� boshe , si dhe njA� arsye e dikujt pA�r tA� qA�ndruar sa mA� shumA� nA� pushtet.

a�?Konsideroj qA� ato janA� mA� shumA� retorika dhe fraza boshe. AsgjA� e re nuk A�shtA� thA�nA�. NA�se dikush mendon tA� fshehet pas temave tA� mA�dha sa pA�r tA� qA�ndruar nA� pushtet kjo pA�r ne nuk A�shtA� e pranueshmea�?, A�shtA� shprehur Beqiri pA�r a�?Indeksonlinea�?.

Zyrtari i LDK-sA� ka A�shtuar A�se njA� qeveri e tillA�, ashtu siA� qA�ndrojnA� punA�t nuk mund tA� marrA� vendime pA�r tema tA� mA�dha.

Beqiri deklaroi se LDK-ja do ta japA� pA�rgjigjen e saj nA� tryezA�n e pA�rbashkA�t tA� partive politike tA� organizuar nga kjo parti pA�r tA� mA�rkurA�n, ku shtoi se qA�llimi kryesor i LDK-sA� A�shtA� caktimi i datA�s sA� re tA� zgjedhjeve.

a�?NA� situatA�n qA� jemi, me njA� qeveri tA� pakicA�s, qA� mA� shumA� ka zA�vendA�sministra dhe ministra se sa deputetA� nA� Kuvendin e KosovA�s, ata nuk mund tA� marrin vendime pA�r tema tA� mA�dha. Ne si LDK, kemi kA�rkuar qA� tA� ulemi dhe tA� flasim pA�r tema tA� mA�dha dhe tA� caktojmA� datA�n pA�r zgjedhje tA� reja parlamentare, nA�se ata e pranojnA� kA�tA�, atA�herA� tA� vijnA� nA� tryezA�n-konferencA�n e partive politike tA� thirrur nga LDK, me 25 prill. Aty e keni pA�rgjigjen e LDK-sA�a�?, ka thA�nA� Beqiri.

Ndryshe, gjatA� ditA�s sA� mA�rkurA�, Lidhja Demokratike e KosovA�s, ka organizuar njA� tryezA� tA� pA�rbashkA�t tA� partive politike ku do tA� flitet pA�r temat e mA�dha nA� vend dhe siA� thonA� ata pA�r caktimin e datA�s sA� zgjedhjeve tA� reja./Indeksonline/