15:17 / E Diele, 23 Shtator 2018

Shpeshtësia e marrëdhënieve brenda natës rrit shanset për shtatëzani

Çiftet që po përpiqen të kenë një fëmijë mund të përfitojnë nga marrëdhëniet dy herë brenda një nate.

Hulumtimi i ri tregon se spermatozoidi noton me shpejtësi dhe ka më shumë gjasa të fertilizojë 1-3 orë pas lëshimit, prandaj nëse mardhëniet janë të shpeshta ka më shumë gjasa të fertilizojë një vezë, transmeton Indeksonline.

Një studim i drejtuar nga Dr Da Li në Universitetin Shengjing bie në kundërshtim me mitin që thonin se një burrë ka pak gjasa që brenda 24 dhe 36 orësh të ‘mbush’ spermën e tij pas ejakulimit.

Si pjesë e mostrave të spermës kërkimore janë marrë 250 burra, dy ditë për disa orë.

Ata gjetën spermatozoidet e prodhuara pak pas një ejakuluar, i cili pati numrin më të madh të proteinave që përshpejtojnë lëvizjen e tyre.

Dhe, spermatozoidi i freskët gjithashtu ka nivele më të larta të proteinave që kërkohen për t’u bashkuar me një vezë.

Duke komentuar mbi studimin, Dr Li tha: “Për vite, burrat zakonisht janë këshilluar të kufizojnë aktivitetin seksual për të rritur shanset e shtatzënisë. Megjithatë, është koha për të ndryshuar mendjet tona. Të dhënat tona tregojnë se çiftet me parametra relativisht normal të spermës duhet të kenë seks të shpeshtë rreth periudhës së ovulacionit.Kjo mund të bëjë të gjitha ndryshimet në përpjekjet e tyre për të filluar një familje”./Indeksonline/.

Mos i humb