22:25 / E Hënë, 28 Maj 2018

Si të dëgjoni (dhe të fshini) çdo bisedë që ka regjistruar Alexa e Amazon.

Asistentët dixhitalë si Amazon Alexa dhe Google Assistant janë të dizenjuara për të mësuar më shumë për ju ndërsa dëgjojnë dhe një pjesë e kësaj është regjistrimi i bisedave që keni pasur me ta për të mësuar tonin e zërit tuaj apo kërkesat tuaja.

Në Mars përdoruesit raportuan se folësit e tyre Echo filluan të qeshin në mënyrë spontane, ndërsa javën e kaluar një familje në Portland tha se pajisja e tyre regjistroi dhe i dërgoi biseda një kolegu pa dijeninë e tyre. Për këto raste, Amazon pretendon se pajisjet ishin të nxitura nga komanda pozitive false.

Nuk është e pazakontë që folësit e zgjuar të marrin një pjesë të rastësishme të bisedave tuaja të përditshme dhe ta keqkuptojnë atë si një fjalë zgjimi. Nëse jeni kuriozë për atë që Alexa ka dëgjuar dhe regjistruar në familjen tuaj, këtu keni një mënyrë të shpejtë për të kontrolluar.

Së pari,hapni aplikacionin Alexa në pajisjen tuaj. Prekni ikonën e hamburgerit në anën e majtë të sipërme të ekranit për të hapur opsionet e menusë. Klikoni në menunë Cilësimet, pastaj gjeni Historikun. Këtu, ju do të jeni në gjendje të gjeni të gjitha komandat që keni kërkuar nga Alexa.

Temat: