17:33 / E Mërkurë, 05 Dhjetor 2018 / indeksADMonline

Si të dini nëse e dashura juaj ju tradhton përmes duarve të saj?

Gratë me gishtin tregues më të gjatë në dorën e tyre të majtë kanë më shumë gjasa të kenë edhe afera  jashtë martesës, ka gjetur një studim.

Gjetjet kanë befasuar shkencëtarët se si gishti më i gjatë tregues është i lidhur me karakteristikat më tipike të femrave.

Gishti më i madh tregues dhe gishti më i shkurtër i unazës janë lidhur me ekspozimin ndaj niveleve më të larta të hormoneve seksuale femërore në mitër.

Të qenit më e ekspozuar ndaj estrogjenit të hormoneve seksuale në mitër, çon në gishtat tregues të grave që rritet më shumë se gishti i unazës së tyre.

Në të kundërtën, ekspozimi më shumë ndaj testosteronit të hormoneve seksuale mashkullore në barkun e nënës, rezulton me një gisht më të madh të unazës dhe një gisht tregues më të shkurtër.

Meshkujt me gishta më të gjatë të unazës se sa gishtat tregues janë gjetur të jenë sportistë më të mirë./Indeksonline/