15:36 / E Enjte, 23 Qershor 2022 / AR

Si të fshini të gjitha gjurmët tuaja nga cilido shfletues që përdorni

Shfletimi në internet kërkon që ne të plotësojmë të njëjtin informacion pa pushim, të tilla si fjalëkalimet, adresat dhe detajet nga kartat tona të kreditit.

Shumica e shfletuesve plotësojnë automatikisht të gjithë këtë informacion për t’u disponuar sa herë që ju nevojitet. Kjo mund të jetë mjaft e përshtatshme, por është kundër mbrojtjes së privatësisë dhe sigurisë suaj. Mos u shqetësoni edhe pse si në mënyrat e mëposhtme, ju mund t’i fshini gjurmët tuaja një herë e mirë nga shfletuesi që përdorni çdo ditë.

Si të gjeni të dhënat tuaja:

Në Google Chrome

Klikoni tre pikat lart djathtas dhe më pas shkoni te Cilësimet . Zgjidhni “Plotësimi automatik” nga lista në të majtë për të gjetur të gjithë informacionin që ruan shfletuesi juaj për ju. Më pas kontrolloni fjalëkalimet për të parë të gjitha detajet që shfletuesi juaj ka ruajtur për ju.

Më pas zgjidhni Mënyrat e pagesës për të parë se çfarë ka ruajtur Chrome, ndërsa mund të modifikoni ose hiqni gjithashtu çdo opsion që nuk shfaqet rreth informacionit tuaj personal.

Në Safari

Për të filluar, zgjidhni Preferencat dhe më pas Plotësoni automatikisht për të parë se çfarë ka ruajtur Shfletuesi. Në këtë mënyrë do të mund të zhbllokoni atë që nuk dëshironi t’ju shfaqet. Këtu ekziston një opsion që nuk ekziston diku tjetër dhe ky nuk është tjetër veçse Përdorimi i informacionit nga kontaktet e mia.

Kliko modifiko pranë Emrave të përdoruesve dhe fjalëkalimeve për të parë listën e plotë të të dhënave tuaja dhe për t’i fshirë ato. Ju gjithashtu mund të zgjidhni modifikimin pranë formularëve të tjerë për të plotësuar çdo pasaktësi në lidhje me identitetin tuaj.

Si fillim, zgjidhni Privacy & Security për të parë se çfarë informacioni ruhet për ju. Fusha e hyrjeve dhe fjalëkalimeve nën Privatësia dhe siguria ju lejon të vendosni nëse Firefox-i dëshiron të ruajë informacionin tuaj të hyrjes. Klikoni Saved Logins për të parë se çfarë është ruajtur deri tani dhe modifikoni ose hiqni.

Më pas mund të zgjidhni kartën e kreditit të Plotësimit Automatik dhe të pastroni fushën nëse dëshironi. Më në fund, kontrolloni Privacy & Security për të bërë cilësimet e nevojshme që dëshironi, të cilat do të sigurojnë privatësinë tuaj.