75 Mall Live Search
08:00 / E Diele, 28 Tetor 2018 / indeksADMonline

Sot është ndërruar ora, mësojeni a kemi fjet një orë më shumë a më pak?

Sot disa nisi me orë të ndryshuar ku akrepat janë kthyer një orë pas. Kjo quhet ndryshe dhe ora dimërore, çka bën që ngrysja të afrohet me një orë.

Me ç’rast shumë prej qytetarëve kanë dilema se kur bëhet ky ndërrim i orës, në mendje ju shkon llogaritja e orëve të gjumit, se a i bie të njëjtëve të  flenë më shumë a më pak. Kësisoj, me ndryshimin e orës sot akrepat janë kthyer një orë prapa që do të thotë se kemi fjetur më shumë.

Ende nuk dihet saktë nëse kjo do jetë hera e fundit e ndërrimit të orës, pasi autoritetet europiane po e kërkojnë diçka të tillë.

Vendimi përfundimtar pritet të merret vitin e ardhshëm, para afrimit të fundit të marsit kor akrepat shkojnë një orë para.

Gjithsesi, edhe pse është e dielë e pushim, duhet të kini kujdes në atë pak axhendë ditore që të mos ngatërroheni nëse keni impenjime me referencë ndonjë orë të saktë.

Temat: