10:43 / E Shtunë, 12 Janar 2019

SpaceX largon 10% të fuqisë punëtore

Kompania e famshme e fluturimit në hapësirë, SpeceX ka njoftuar se do të largojë 10% të fuqisë punëtore. Lajmi vije menjëherë pas fillimit të suksesshëm të raketës së saj të vitit për operatorin satelitor Iridium.

SpaceX, sugjeron se kompania është nën një presion financiar pasi përpiqet të marrë dy projekte ambicioze nga toka. Kompania që numëron më shumë se 6000 punëtorë ka një vit me plot projekte e shpenzime.

SpaceX synon që gjatë këtij viti të bëjë testimin e Dragoit të Ekuipazhit për fluturimin e astronautëve në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, ​​nisjen e dy Falcon Heavies, vendosjen e satelitëve të parë Starlink dhe fillimin e testimeve në Starshipin e lidhur me Marsin.

Shpenzimet mesatare të SpaceX brenda një viti janë 2.5 miliardë dollarë në vit./Indeksonline/