21:12 / E Martë, 21 Gusht 2018

Sylejman Selimi: UÇK-ja i kishte 12 mijë ushtarë

Ish-komandanti i Përgjithshëm i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Sylejman Selimi, thotë se pas lufte janë identifikuar rreth 13 mijë ushtarë të UÇK‘së.

Në një intervistë për Gazetën Express dhe Televizionin 7, Selimi nga burgu i Dubravës, përmes telefonit, kërkon që tërë procesi i verifikimit të veteranëve të luftës të kthehet në piken zero dhe të shqyrtohet nga fillimi.

“Sipas të gjitha shënimeve të komandantëve, të zonave në përgjithësi ka variuar numri deri në 12700”, thotë Selimi përmes telefonit, nga burgu i Dubravës.

“Ky është një numër që nuk është real dhe duhet të merren me të institucionet vendore po ashtu edhe ata që kanë luftuar”, shton ai, duke hedhur kundërshtuar numrin prej 60 mijë veteranëve që ka nxjerrë komisioni për verifikimin e statusit të tyre.