09:50 / E Hënë, 23 Prill 2018 / indeksADMonline

Telekomi me 60 milionA� euro borxhe, ja edhe pA�r sa muaj mund tA� funksionojA� A�

Kryesuesja e bordit tA� Telekomit tA� KosovA�s, Besa Shatri Berisha ka raportuar para QeverisA� pA�r gjendjen e Telekomit, duke thA�nA� se ata gjenden nA� njA� krizA� tA� thellA�.

GjatA� mbledhjes sA� QeverisA�, Shatri ka thA�nA� se nA� fillim tA� kA�tij muaji bordi ka filluar punA�n duke analizuar gjendjen nA� tA� cilA�n gjendet Telekomi.

Sipas saj, ata kanA� 60 milionA� euro borxhe dhe se janA� nA� gjendje t’i paguajnA� vetA�m 18 milionA� prej tyre.

Shatri ka shtuar se gjendjen e kA�saj e rA�ndon edhe numri i madh i punA�torA�ve,A� dhe se problem kyA� tjetA�r A�shtA� edhe kalimi nA� kodin 383, pasi, sipas saj, mungojnA� mjetet pA�r kA�tA� gjA�. SfidA� tjetA�r mbetet mbyllja e borxhit me Z Mobile.

a�?Problemet kyA�e tA� cilat rrezikojnA� Telekomin janA� kalimi nA� kodin 383 pasi tani edhe mungojnA� mjetet. SfidA� tjetA�r A�shtA� mbyllja e borxhit me Z mobile. Pra, ekziston rreziku real i falimentimit. Por, rreziku tjetA�r i madh bie edhe nga paditA� qA� do rezultojnA�a�?, ka thA�nA� ajo.

Sipas Shatrit, daljen nga kriza ata e shohin pA�rmes kredive nga aksionari; kredive nga bankat apo edhe tA�rheqjen e investitorA�ve tA� huaj.

a�?NA�se nuk do tA� ndA�rmerren hapa, Telekomi do tA� vazhdojA� tA� funksionojA� edhe 12 muaj, dhe pas kA�saj kohe korporata nuk do tA� ju takojA� mA� juve si aksionar, por do ta��iu takojA� borxhelinjA�vea�?, ka shtuar ajo, duke iu drejtuar QeverisA� sA� KosovA�s.

Haradinaj kA�rkoi qA� kA�to tA� gjetura tA� ia dA�rgojnA� dhe me shkrim dhe se do tA� thirrin mbledhje dhe do diskutojnA� pA�r kA�tA� A�A�shtje, duke sugjeruar bordin tA� mendojnA� politikat e tregut pA�r mbijetesA�.

a�?Nuk A�shtA� e logjikshme qA� ta��i pA�rgjigjemi ne si Qeveri-a�?ValA�sa�? pA�r njA� a�?gropA�a�? tA� madhe tA� borxhevea�?, ka thA�nA� Haradinaj./Indeksonline/