21:10 / E Hënë, 18 Qershor 2018

Tetë simptomat e kancerit të mushkërive që nuk duhet injoruar

Kolla që kurrë nuk pushon, ndjenja e lodhjes dhe humbja e oreksit janë vetëm një pjesë e simptomave që mund të tregojnë kancerin e mushkërive.

Kanceri i mushkërive shfaqet në mënyrë të barabartë tek gratë dhe burrat, dhe rrallë në njerëzit nën moshën 40-vjeçare.

Këto janë tetë simptomat më të zakonshme të kancerit të mushkërive:

  • Kollë që nuk ndalet gjatë kohës
  • Ndryshimi i llojit të kollës që keni pasur për një kohë të gjatë
  • Mungesa e frymëmarrjes
  • Pështymë me shenja gjaku
  • Dhimbje në kraharor ose shpatulla
  • Humbja e oreksit
  • Lodhje
  • Humbja e peshës

Simptoma më pak të zakonshme, zakonisht të shoqëruara me forma më të përparuara të sëmundjes, përfshijnë zërin e ngrirë, vështirësinë e gëlltitjes, dhe dhimbjet nën brinjë, kraharor ose sup.