23:33 / E Diele, 22 Prill 2018 / indeksADMonline

Tri probleme gjatA� seksit janA� indikatorA� tA� kancerit tA� prostatA�s

Simptomat e kancerit tA� prostatA�s mund tA� jenA� tA� vA�shtira pA�r ta��u hetuar, veA�anA�risht nA� fazat e hershme. NdA�rsa pA�rparon, shenjat e sA�mundjes mund tA� fillojnA� tA� shfaqen, dhe nA�se kanceri rritet jashtA� prostatA�s dhe simptoma tA� tjera mund tA� zhvillohen, duke pA�rfshirA� tre nA� lidhje me seksin.

Kanceri i prostatA�s A�shtA� mA� i zakonshA�m te meshkujt nA� Britani tA� Madhe dhe pA�r shkak se zhvillohet ngadalA� nuk mund tA� ketA� shenja nA� fazat e hershme.

Simptomat shpesh bA�hen tA� dukshme kur prostata A�shtA� mjaft e madhe pA�r tA� ndikuar nA� tubin qA� mbart urinA�n formojnA� fshikA�zA�n nA� penis – uretrA�n.

Nevoja pA�r tA� urinuar mA� shpesh A�shtA� ndA�r simptomat e para qA� shfaqen.

NdA�rsa shumica e tumoreve tA� prostatA�s janA� ngadalA� nA� rritje, ato ndonjA�herA� mund tA� rriten shpejt dhe pA�rhapen nA� pjesA� tA� tjera tA� trupit, duke shkaktuar lloje tA� ndryshme simptomash.

SA�mundja dhe trajtimi i saj mund tA� ndikojnA� nA� jetA�n tuaj seksuale nA� tri mA�nyra tA� mbivendosura, sipas Prostate Cancer UK.

Mendja

Sipas Prostate Cancer UK, zbulimi se ju keni kancer mund tA� ulA� dA�shirA�n pA�r tA� pasur seks.

Trupi

Trajtimi i kancerit dA�mton nervat dhe furnizimin e gjakut tA� nevojshA�m pA�r ereksion. Terapia hormonale mund tA� ketA� ndikim nA� dA�shirA�n tuaj pA�r seks.

MarrA�dhA�niet

Lufta me kancerin mund tA� ndryshojA� marrA�dhA�niet tuaja tA� ngushta, ose mendimet tuaja pA�r tA� nisur njA� lidhje tA� re.

Simptomat tjera tA� kancerit nA� prostatA� janA� edhe pamundA�sia pA�r tA� urinuar, nevoja pA�r tA� urinuar urgjentisht dhe urinimi i shpeshtA� gjatA� natA�s.

Gjaku nA� urinA�n tuaj kur shkoni nA� tualet mund tA� jetA� njA�ri nga indikatorA�t e gjendjes.

NjA� test PSA A�shtA� i rekomanduar pA�r tA� shikuar nA�se vuani nA� tA� vA�rtetA� nga sA�mundja.

Temat: