14:49 / E Martë, 17 Prill 2018

UltranacionalistA�t kA�rkojnA� zgjedhje tA� parakohshme

Devlet BahA�eli, lideri i partisA� ultranacionaliste tA� TurqisA� dhe aleat i presidentit, Recep Tayyip Erdogan bA�ri sot thirrje pA�r tA� pA�rshpejtuar pA�r nA� verA�n e ardhshme zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare, tA� planifikuara tA� mbahen nA� nA�ntor tA� vitit 2019.

a�?NA� kushtet e tanishme, A�shtA� e pamundur pA�r TurqinA� pA�r tA� pritur 3 nA�ntorin e vitit 2019a�?, u shpreh kreu i PartisA� sA� NismA�s Nacionaliste (MHP), Devlet BahA�eli, gjatA� njA� fjalimi tA� mbajtur para grupit tA� tij parlamentar nA� Ankara. a�?Rruga mA� e arsyeshme A�shtA� qA� populli turk ta��i drejtohet qendrave tA� votimit mA� 26 gusht tA� vitit 2018 pA�r zgjedhjet presidenciale dhe parlamentarea�?, shtoi BahA�eli, i cili ka arritur me Erdogan njA� marrA�veshje pA�r krijimin e njA� koalicioni pA�r zgjedhjet e ardhshme.

Data 26 gusht korrespondon nA� historinA� turke me betejA�n e Manzikert-it nA� vitin 1071, qA� shA�non hyrjen e turqve nA� Anadoll pas fitores sA� sulltanit selA�uk, Alp Arslan ndaj trupave bizantine.KA�to deklarata vijnA� ndA�rsa liderA�t turq, pA�rfshirA� Erdogan kanA� pA�rgA�njeshtuar javA�t e fundit disa herA� zA�rat pA�r zgjedhje tA� parakohshme.Cituar nga mediat turke, zA�dhA�nA�si i qeverisA�, Bekir Bozdag deklaroi se kA�rkesa e BahA�eli do tA� merrej pA�r shqyrtim.