10:42 / E Hënë, 16 Prill 2018

VetA�m njA� pije nA� ditA� mund tA� ju shkurtojA� jetA�n pA�r vite

A ju pA�lqen njA� gotA� verA� nA� mbrA�mje pA�r t’ju ndihmuar tA� relaksoheni? Hiqeni nga mendja. Sipas njA� studimi tA� ri, A�do pije, qoftA� ajo edhe vetA�m njA� nA� ditA� mund tA� ju shkurtojA� jetA�n pA�r vite tA� tA�ra.

Studimi nA� fjalA� hulumtoi modelet e pirjes sA� pothuajse 600,000 njerA�zve nA� 19 vende tA� ndryshme nA� tA� gjithA� botA�n. TA� dhA�nat e nxjerra erdhA�n nA� pA�rfundimin e lartpA�rmendur, transmeton Indeksonline.

Studiuesit shqyrtuan konsumimin e alkoolit tA� saktA�sisht 599,912 njerA�zve. AsnjA� nga subjektet e pA�rfshira nA� studim nuk kishin ndonjA� histori tA� sA�mundjeve kardiovaskulare apo ndonjA� sA�mundje tjetA�r.

Gjithashtu, nA� studim u pA�rfshinA� grupmosha nga mA� tA� ndryshmet nA� mA�nyrA� qA� rezultatet tA� jenA� edhe mA� tA� sakta dhe gjithA�pA�rfshirA�se./Indeksonline/