07:38 / E Enjte, 13 Dhjetor 2018

Një gotë verë në ditë, mban doktorin larg jush

Një gotë verë e kuqe në ditë mban doktorin larg, ka gjetur në studim i Harvardit.

Ata që gëzojnë një gotë verë, por jo më shumë, kanë gjasa që të shtrihen më pak në spital se të tjerët.

Studimi analizoi 21 mijë burra dhe gra në Itali dhe gjeti se pirja e moderuar, e përzier me një dietë tipike mesdhetare, uli shansin për të pasur nevojë për trajtim mjekësor në krahasim me atë që nuk përdorin fare apo rrallë.

Studimet e më pashme kanë sugjeruar se pirja e verës së kuqe në mënyrë të moderuar,mund të jetë e mirë për zemrën tuaj./Indeksonline/

Temat: