11:57 / E Mërkurë, 18 Prill 2018 / indeksADMonline

VetA�vendosje kA�rkon komision hetimor pA�r demarkacionin

A�shtA� tA�rhequr nga rendi i ditA�s nA� seancA�n plenare, debati parlamentar nA� lidhje me tA� gjeturat e raportit tA� komisionit shtetA�ror pA�r shA�njimin dhe mirA�mbajtjen e kufirit shtetA�ror, sipas kA�rkesA�s sA� Grupit Parlamentar tA� LA�vizjes VetA�vendosje.

Shefi i kA�tij grupi parlamentar, Glauk Konjufca, tha se ka kaluar mA� shumA� se njA� muaj prej se A�shtA� dA�rguar kA�rkesa pA�r debat, ku mA� pas kaloi demarkacioni dhe VV e ka dA�rguar nA� Kushtetuese marrA�veshjen pA�r demarkacionin.

Ai tha se nuk mund tA� debatojnA� pa qenA� edhe kryeministri i vendit prezent.

a�?Kryeministri sA�rish nuk A�shtA� kA�tu. Ky debat nuk do tA� mund tA� mbahet, konsideroj pa kryeministrin. MegjithatA� mendoj qA� nevojitet krijimi i njA� komisioni hetimor parlamentar sa i pA�rket demarkacionit. Edhe pse demarkacioni ka kaluar, Gjykata Kushtetuese A�shtA� duke e shqyrtuar lA�ndA�n tonA�. PA�rveA� kA�saj, ne mendojmA� qA� janA� bA�rA� shumA� gabime dhe do tA� kishte qenA� mirA� qA� Kuvendi ta hetojA� tA�rA� procedurA�n prej kur kanA� filluar negociatat tA� dy komisioneve shtetA�rore. KA�shtu qA� kjo do tA� kishte qenA� me sA� miri tA� shtyhet si debat dhe si miratim i kA�saj rezolutea�?, tha Konjufca.