22:15 / E Shtunë, 25 Janar 2020

Virusi Kinez i kultivuar në laboratoriumin biologjik në Wuhan të Kinës, në atë qytet ku prodhohet edhe Iphoni

Dr. Dr. Halil Krasniqi, ekspert i shëndetit, informon rreth Coronavirusit dhe Pandemis së mundur.

Mbi 56 milion njerëz në Kinë të izoluar. Në qytetin Wuhan jetojn 11 milionë banor dhe në këtë qytet gjendet Laboratoriumi i sigurimit biologjik me udhëheqje botërore dhe është laboratori me sigures të lartë botërore.

Këtu gjendet edhe Laboratori kërkimor/shkencor i virusëve i quajtur Laboratoriumi i kategoris P4. Siguria e të cilit Laboratorium vuri në dyshim shumë shkencetar botëror në vitin 2017. Ne vitin 2015 kishte përfunduar ndërtimi dhe ne vitin 2018 kishte filluar punën.

Kërkesën për patentin e Coronavirusit e kishte paraqitur në vitin 2015 instituti Pirbright në Britaninë e madhe dhe në vitin 2018 të pranuar dhe të regjistruar me numrin e Patentes EP3172319A1 ose US Patenti #10,130,701. Në këtë numër Patenti gjendet Coronavirusi  oficiel i regjistruar në vitin 2018 Laboratoriumi Britanik ishte dhe është i financuar  nga Bill & Melinda Gates.

Coronavirusi ishte planifikuar te prodhohej si vaksinë për trajtim dhe profilaks kundër Bronhitit infektiv te Pacientet. Këtë e kishte deklaruar zëdhënësja e institutit Pirbright zonjaTeresa Maughan.

Ky virus  është paralajmëruar në vitin 2012. Coronavirusi është mutacion i virusit SARS i cili në

Vitin 2003 kishte mbytur mbi 1000  njerëz. Coronavisrus është 10 here më i rrezikshëm sesa SARS, dhe pandemia e tijë është shumë agresive sesa mendonim deri tani. 

Ky Virus është vdekjeprurës dhe momentalisht nuk ekziston medikament i cili e shëron këtë infekcion. Coronavirus ka një inkubacion prej 14 ditësh më pastaj lajmërohen simptomet e para. Virusi Kinez përhapet nga njeriu në njeri dhe nga shtaza në shtazë. Virusi Kinez përhapet edhe përmjet lëngjeve dhe lëngjet e forcojnë dhe zgjasin forcat jetësore të këtij virusi.  Pra Coronacirus përhapet exponenciell do të thotë se momentalisht është komplet jashtë kontrollës.  Simptoma kryesor janë ndryshime në lëkurë me skuqje te saj pusulla të kuqe me një pike të zezë në mesin e pusullës e fortë dhe me kruarje të theksuar.  Të infektuarit vdesin në dështimin total multi-organik.

Tanimë ky Infeksion ka arritur edhe Evropën dhe është shumë shqetësues. Edhe pse organizata botërore e shëndetësisë nuk paralajmëron rrezik epidemie interkontinentale, Kina izoloi qytetet me potenciale për përhapjen e Virusit.

Edhe pse mediat konvencionale nuk informojnë për masat e infeksionit të këtij virusi ekzistojnë të

dhëna se deri tani  kanë vdekur 152.000, të infektuar janë  40 milion njerëz në vëzhgim, 56 milion të atakuar dhe të izoluar nga bota.Deri sot janë 13 qytete me 23 milion njerez te izoluara dhe nga këto qytete nuk është e lejuar nga ushtria e cila tani kontrollon situaten asnjeri të braktis qytetet. Nuk ka dalje me asnjë mjet komunikacioni (aeroplan, tren, autobus, veturë e tjera). Deri tani kane qarkulluar mbi 100.000 njerëz nga qyteti Wuhan në tërë botën.

Lista e disa qyteteve të izoluara:

– Wuhan (11 Million njerëz)
– Huanggang (7M)
– Xianning (2,5M)
– Huangshi (2,5M)
– Xiantao (1,2M)
– Daye (1M)
– Landkreis Yangxin (1M)
– Qianjiang (1M)
– Chibi (500K)
– Zhijiang (500K)
– Enshi-Stadt (750k)


Përafërsisht: 29M

Pjesërisht: Ezhou (1M)

Qyteti Wuhan ku edhe prodhohet Iphoni dhe laboratoriumi biologjik kultivoi Coronavirusin, është komplet i izoluar nga bota dhe këtu vdesin njerëzit në rrugë dhe çdo kund të cilët edhe digjen menjëherë. Në mungesë të kapacitetit trajtues në spitalet e Wuhanit, tani është duke u ndërtuar një Spital me 1000 shtretër i cili për  10 ditë  do të futet në funksion.

Coronavirusi