14:34 / E Shtunë, 07 Prill 2018 / indeksADMonline

Zbulohet droni i cili do ta shpëtoj tokën nga ngrohja globale (Video)

Rrallimi i drunjve në pyje të cilët njihen si mushkëritë e tokës është njëri nga faktorët e rritjes së temperaturës globale.

Përdorimi i dronit është zbuluar se është shumë i rëndësishëm në mbjelljen e drunjve në pyje. Ai mund të mbjell biliona drujnë për vetëm një vite.

Ky projekt ka për synim që pyllëzimin e sërishëm të tokës.

Këta dronë janë të aftë të krijojnë planin 3D, më pas të fillojnë mbjelljen.

Për momentin kjo teknologji është duke u testuar në pyjet e Manimar, sipas studiuesve renja e farave nga droni ka forcën e mjaftueshme për tu mbuluar me dhe. /Indeksonline/

Temat: