19:32 / E Mërkurë, 31 Janar 2024 / S Z

Zuckerberg dëshiron që Apple dhe Google të luajnë një rol më të madh në sigurinë e fëmijëve

Themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg, ka ardhur sot në kongres me një vizion të qartë – se Apple dhe Google mund të luajnë një rol më të madh në mbajtjen e fëmijëve jashtë platformave ose për t’u siguruar që ata të kenë përvoja të përshtatshme për moshën në aplikacionet sociale.

Zuckerberg thotë se dyqanet e aplikacioneve të Apple dhe Google mund të jenë vendi “më i lehtë” dhe “i duhuri” për të kontrolluar moshën e përdoruesve të fëmijëve ose për t’i lejuar prindërit të verifikojnë veten, në vend që të duhet të ngarkojnë ID në shumë aplikacione të ndryshme, shkruan BBC.

Ai shton se nëse dyqanet e aplikacioneve të dy gjigantëve tashmë kërkojnë pëlqimin e prindërve kur fëmijët bëjnë pagesa në aplikacione, “duhet të jetë shumë e parëndësishme të miratohet një ligj që u kërkon atyre ta bëjnë atë në mënyrë që prindërit të kenë kontrollin sa herë që një fëmijë shkarkon një aplikacion dhe ofron pëlqimin për këtë”.

Senatorja Amy Klobuchar përgjigjet se procese të tilla nuk janë mjaft të thjeshta për prindërit – dhe sallat e gjyqit dhe sallat e Kongresit